آیا آب بندی، جذب ضربه یا کاهش صدا دارید و نمی توانید راه حل مناسبی پیدا کنید؟ اگر چنین است، چسب فوم ممکن است راه حل خوبی برای شما باشد. چسب فوم از یک لایه پشتی فوم با چسب یک یا دو طرفه ساخته شده است. بسته به نوع پشتی و چسبی انواع مختلفی دارند و هر کدام ویژگی های خود را دارند. در این مقاله قصد داریم انواع چسب فوم را به شما معرفی کنیم و کاربردهای آن را بیان کنیم.

 چسب فوم چیست و چه کاربردهایی دارد؟

چسب فوم یک چسب حساس به فشار (PSA) است که از یک لایه پشتی فوم ساخته شده است. این مدل از چسب ها با انواع مختلف چسب در یک یا هر دو طرف موجود هستند. چسب ها می توانند اکریلیک، لاستیک یا سیلیکون باشند. چسب فوم برای مهر و موم و پر کردن انواع شکاف ها کاربرد دارد.

 انواع چسب فوم

پلی اتیلن (PE)

پلی اتیلن نوعی پلاستیک است که اغلب به عنوان بستر برای چسب های فوم استفاده می شود. این یک ماده نرم و سبک است که کار با آن آسان است.

پلی اورتان (PU)

پلی اورتان نوع دیگری از پلاستیک است که معمولاً به عنوان بستر برای چسب های فوم استفاده می شود. این یک ماده قوی و بادوام است که می تواند دمای بالا را تحمل کند.

لاستیک

لاستیک یک ماده طبیعی است که به عنوان بستر برای نوارهای فوم استفاده می شود. این یک ماده قوی و بادوام است که می تواند دمای بالا را تحمل کند و مقاومت سایشی خوبی دارد.

سیلیکون

سیلیکون یک ماده مصنوعی است که اغلب به عنوان بستر برای نوارهای فوم استفاده می شود. مقاومت حرارتی فوق العاده ای دارد و می تواند در برابر دمای شدید مقاومت کند.

 انواع ساختار سلول فوم

دو نوع ساختار سلول فوم وجود دارد: سلول باز و سلول بسته. سلول‌های فوم سلول باز به هم متصل هستند، نرم‌تر، تنفس‌پذیرتر و فشرده‌تر می‌شوند. حباب های فوم سلول بسته کاملاً توسط دیواره های حباب احاطه شده اند. حباب ها به راحتی فشرده نمی شوند، بنابراین نسبتاً سفت و سخت هستند.

بیشتر بدانید: تینر چیست؟ آشنایی با انواع تینر و کاربردهای آن

چسب فوم

ویژگی های نوار فوم

این نوع از چسب ها یک مهر و موم عالی برای جلوگیری از گرد و غبار، رطوبت یا جلوگیری از خروج گاز فراهم می کند. مقاومت خوب در برابر تغییر شکل فشاری، حفاظت عالی در برابر ضربه را فراهم می کند. ضد شعله، سازگار با محیط زیست، عاری از مواد مضر دمای بالا تا 200 درجه سانتی گراد را تحمل می کند.
سطح دارای رطوبت پذیری عالی، برش آسان، مناسب برای چسباندن و تثبیت در اندازه های مختلف است و همچنین می تواند آب بندی کامل ضد آب را داشته باشد.
چسبندگی بالا، مقاومت در برابر آب و هوای خوب، به راحتی پس از یک دوره طولانی محیط سخت جدا نمی شود. ضد آب، مقاومت در برابر درجه حرارت بالا، مقاومت در برابر حلال، مقاومت در برابر اسید و قلیایی

انواع مختلف چسب بر روی نوار فوم

نوارهای فوم با انواع مختلفی از چسب عرضه می شوند. رایج ترین نوع چسب اکریلیک است. این نوع چسب به دلیل استحکام بالا و مقاومت در برابر دماهای شدید مفید شناخته شده است. همچنین مقاومت خوبی در برابر اشعه ماوراء بنفش دارد و می توان از آن در داخل یا خارج از منزل استفاده کرد. نوع دیگری از چسب مورد استفاده در نوارهای فوم، چسب پایه لاستیکی است.

این نوع چسب به دلیل چسبندگی بالا و مقاومت در برابر آب مورد کاربرد است. می توان آن را در هر دو سطح صاف و ناهموار استفاده کرد. در نهایت، چسب مبتنی بر سیلیکون وجود دارد. این نوع چسب به دلیل مقاومت در برابر حرارت و انعطاف پذیری بالا شناخته شده است. می توان از آن برای استفاده در فضای باز و داخلی استفاده کرد.

3 نوع چسب معمولاً در نوار فوم استفاده می شود:

چسب اکریلیک، چسب لاستیکی و چسب سیلیکونی.

چسب اکریلیک: پرکاربردترین چسب برای چسب فوم. چسب اکریلیک دارای استحکام بالا، مقاومت در برابر دمای بالا و مقاومت عالی در برابر اشعه ماوراء بنفش، مناسب برای استفاده در فضای باز و داخلی است.

چسب لاستیکی: ویسکوزیته بالا و مقاومت در برابر آب. قابل استفاده بر روی سطوح صاف و ناهموار.

چسب سیلیکون: مقاومت در برابر حرارت و انعطاف پذیری عالی، می تواند در خارج از منزل و داخل خانه استفاده شود.

کدام نوع از چسب فوم برای استفاده بهتر است؟

بستگی به کاربرد شما دارد. اگر به چسب مقاوم در برابر آب و هوا و محکم نیاز دارید، چسب های اکریلیک بهترین انتخاب هستند. اگر به چسبی چسبنده و مقاوم در برابر آب نیاز دارید، چسب مبتنی بر لاستیک بهترین گزینه است. اگر به یک چسب انعطاف پذیر و مقاوم در برابر حرارت نیاز دارید، چسب سیلیکونی بهترین گزینه است.